Vodkapasta

Vodkapasta

(1)

Tid: 30 min
Portioner: 4
Grundläggande
Protein: 1 gram
Kalorier: 1

Ingredienser

  • 1 st Gul lök
  • 2 klyftor Vitlök
  • 1 tsk Olivolja
  • 1/2 tsk Chiliflakes
  • 1,5 dl Tomatpure
  • 400 gram Rigatoni
  • 1/2 dl Vodka
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Peppar
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Mat & Bak smör
  • 2 dl Parmesanost

Gör såhär

  1. Steg 1
    Koka upp riktigt saltat vatten till pastan
  2. Steg 2
    Skala och hacka lök och vitlök
  3. Steg 3
    Värm en stekpanna med olivolja på medelhög värme. Fräs löken till den blir mjuk, tillsätt vitlöken och chiliflakes. Viktigt att vitlöken inte tar färg.
  4. Steg 4
    Tillsätt tomatpure och fräs försiktigt i cirka 10 minter.
  5. Steg 5
    Koka pastan cirka 2 minuter mindre än anvisningar på paketet.
  6. Steg 6
    När tomatpuren har fräst färdigt, tillsätt vodkan.
  7. Steg 7
    Tillsätt grädde och koka ihop under omrörning, smaksätt med salt och peppar
  8. Steg 8
    När pastan nästan är klar, spara en dl av pastavattnet och sila av pastan. Tillsätt pastan, riven parmesanost och smör i såsen, späd med 0.5 - 1 dl pastavatten.
  9. Steg 9
    Servera med riven parmesanost samt färsk basilika

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Brukar mest baxa recept som är snabba och lätta att göra även på en vanlig tisdag.

Har ingen känsla för snygg uppläggning på tallriken, men det är gott ändå

Köp gärna en bok, många recept i dom som inte syns här

7
Recept
37
Poäng
6
Följare

Liknande recept

Visa alla

Kyckling med sweetchili

30 min
Nybörjare
4

Vodkapasta

30 min
Grundläggande
2

Det bästa receptet du aldrig skapade… Dela det ändå!

Har du hittat ett recept som alla älskar?
Gå med i vår gemenskap av matentusiaster och dela "dina" signaturrätter med världen. Det är helt gratis!

När du är riktigt nöjd kan du sätta ihop din egen receptbok

Community Cooking